TRÄNINGEN

 

TRÄNINGEN

MED

UT OCH IN

Ut och In erbjuder olika ett flertal olika gruppträningar, allt för att just du skall kunna hitt ett pass som passar just dig. Gemensamt för alla pass är att alla genomförs utomhus, året om. Ut och In erbjuder WorkOUT, Challenge Ute, Ut och Spring samt MammaUte. Mer detaljerad information om passen finner du nedan.

 

Anmälan till samtliga pass sker via mail: [email protected] alternativt via Facebook Kållered eller Facebook Mölndal.

 

Önskar du deltaga på passen som sker dagtid/på morgonen behöver Ut och In få in din anmälan senast 21.30 dagen innan.

 

Önskar du deltaga på något av de pass som sker kvällstid behöver Ut och In får in din anmälan senast 4 timmar innan det aktuella passet genomförs.

 

Minst 3 personer måste anmäla sig för att ett pass skall genomföras.

 

Låt dig inspireras till att komma igång med träningen, eller berika den träning du redan utför i dagsläget tillsammans med Ut och In. Hitta ett pass som passar dig och prova på, kanske redan idag?

 

Innan du deltar, ta gärna del av dessa tips.

 

Om så önskas kan alla pass ske på teckenspråk.

 

Ut och In kan även erbjuda träning för företag och privata grupper. Företaget, eller gruppen bestämmer då tid och plats i samråd med ledaren. För mer information och prisuppgifter, kontakta Ut och In.

 

Kanske har det uppstått frågor du vill ha svar på. Det går då utmärkt att höra av sig med dessa frågor till Ut och In via mail; [email protected]. Kolla dock först om du kan hitta svaret på dina funderingar här.

WORKOUT

WorkOUT är en funktionell och effektiv träningsform utomhus, året om som omfattar både styrka och kondition. Man använder inga redskap, utan utnyttjar det som finns i den utomhusmiljö där man befinner sig, samt använder varandra som motvikter. De olika förutsättningarna i form av terräng, väder och underlag ger en naturlig variation som är både effektiv och rolig.

 

Passet är 60 minuter långt, inklusive uppvärmning och stretching. Passet är konstruerat så att man ska kunna utmana sig själv, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Rekommendationen är dock att man skall kunna jogga i ca 2 km för att det ska kännas roligt att delta.

 

Konceptets övningar är enkla och kräver enbart lite koordinationsförmåga. Konditionsövningarna bygger på kortare intervaller och backlöpning, samt andra pulshöjande övningar där varje deltagare kan anpassa intensiteten efter egen förmåga.

 

Under passet rekommenderas att du har med dig:

 • Liggunderlag/sittunderlag
 • Vattenflaska/vätskebälte.
 • Oömma kläder som passar för aktuellt väder.

 

Då vi förflyttar oss under passet kan det även vara bra att ha med sig en ryggsäck.

 

Ut och In rekommenderar att man har oömma kläder på sig. Det uppstår sällan bestående skador på kläderna man använder under passen, men man får räkna med att kläderna kan bli, både blöta och smutsiga.

 

I konceptet ingår 8 olika pass där varje pass har ett namn med koppling till orter i Dalarna (detta då grundaren av WorkOUt är från Dalarna) och då ett specifikt innehåll. Passens namn är:

 • Borlänge
 • Rättvik
 • Tällberg
 • Mångsbodarna
 • Leksand
 • Smedjebacken
 • Sjugare
 • Klockarbo

 

Kom och prova på och bekanta dig med exakt vad varje pass innebär i praktiken!

UT OCH SPRING

Ut och In erbjuder två olika varianter av passet Ut och Spring;

 • Ut och Spring - intervall.
 • Ut och Spring - distans.

 

På passet Ut och Spring, intervall ligger fokus på intervallträning, fartlekar och löpskolning. Alla kan vara med, vältränad som otränad på Ut och Spring, intervall, men det rekommenaderas att man kan jogga lugnt i 2 km för att passet ska upplevas givande.

 

Passet Ut och Spring, distans tränar man uthållighet. Passen är över 90 min långa. Man kör längre löpdistanser, men i lugnt tempo. Dessa pass är för den lite mer rutinerade löparen.

 

När man tränar löpning i grupp ökar möjligheten att utveckla sin löpning snabbare. Alla kan vara med, oavsett konditionsnivå. Dessutom är det roligare att springa tillsammans med andra!

 

Medtag:

 • Kläder för att kunna vara ute, oavsett väder.
 • Ev. vattenflaska.

 

 

 

CHALLENGE UTE

Kanske har du testat träningsformen Challenge inomhus på något gym någon gång och upptäckt vilken effektiv träningsform detta är för hela kroppen. Nu finns denna härliga möjligheten att träna denna roliga, varierande och effektiva träningsform utomhus, tillsammans med Ut och In!

 

Challenge Ute är en effektiv träningsform där du tränar framför allt styrka, men även kondition i stations- och i intervallform till musik. Med hjälp av egen kroppsvikt, naturen och redskap utmanar du hela kroppen i intervaller. Kom och låt dig inspireras av teamkänslan!

 

Challenge Ute passar utmärkt för dig som tycker om att träna styrka och samtidigt skulle vilja kombinera detta med att vistas utomhus och vill träna med andra. Passet fungerar även utmärkt för dig som behöver komplettera den egna träningen med styrka, samt för dig som vill komma i form och stärka kroppens muskler.

 

Barn får gärna vara med under passet, alla ansvarar dock för sina egna barn. Vi är på samma plats under hela passet. Vi försöker hålla till i rotundan på berget ovanför Torrekullagården, om den inte är upptagen av någon annan som använder den.

 

Är det kallare än -10 grader ställs passet in då man lätt blir nerkyld då fokus är på styrka under detta pass.

 

Under passet rekommenderas att du har med dig:

 • Ligg/sittunderlag.
 • Vattenflaska.
 • Kläder för att kunna vara ute, oavsett väder.

 

OBS! Är det -10 ute, eller kallare ställs passet in. OBS!

MAPA WORKOUT

Träningsformen MaPa WorkOUT vänder sig i första hand till dig som är nybliven mamma och som vill komma igång med träningen efter graviditeten, samt som tycker om att träna utomhus i naturen.

 

Träningen sker i slutna grupper under en begränsad tid om 6 gånger.

 

 

För mer info, besök:

 

Nyhagenvägen 10

428 35 KÅLLERED.

 

Herkulesvägen 7

431 64 MÖLNDAL

 

Sisjövägen 601

436 38 ASKIM